Edényzet mérés

Hitelesített edényzet súlymérés + edényazonosítás. Kivitelező: Seres – Adutrade

A speciális mérlegek fölszerelhetők új járművekre, de akár meglévőkre is. Az erőmérő cellák hitelesíthetőek, így az áltauk mért tömeg a szolgáltatás díjszámításának alapjául szolgálhat.

Mérőcellák – Kezelőegység

A mérlegrendszer alkalmas arra, hogy a lakossági hulladék begyûjtő vagy közületi, ipari, stb. konténerszállító gépkocsi által minden egyes felvevő helyen felvett hulladékot mérje, az átadónak az átvett tömegről azonnal egy elismervényt adjon, mely a számlázás alapja lehet. A kommunális hulladékgyűjtés esetében a hulladékgyűjtő edényt egy azonosító microchip-pel kell felszerelni és azután már automatikusan történik a lakos azonosítása, a mérés és annak továbbítása a központ felé, amely ezen adatok alapján állítja ki a számlát. A rendszer így “igazságos” lesz és a szolgáltató is megtalálja számításait. Javasolt egy “pilot project” indítása, ez lehet egy olyan kisebb területi egység, melyet egy-két így felszerelt autó ki tud szolgálni.

RFID Chip olvasók

Lehetséges minden egyes hulladékgyűjtő edény, ill. konténer regisztrálása egy RFID azonosító chip elhelyezése konténeren.

A járműre szerelt rendszer

A fedélzeti rendszer érintőképernyős. GPRS 2 irányú kapcsolatot tart fent az irodai központi adatgyűjtő rendszerével, így az irodai kezelő menet közben is segítséget tud adni a vezetőnek. Az adatok (pl.: útvonal, gépkocsivezető, azonosítók, km, idő, stb.) automatikusan tárolódnak, így a gépkocsivezető nem nyomtatott listákkal és papírral dolgozik.